Powerindustry Bulgaria  

ЧЕЗ ще реализира инвестиции за над 31 млн. лв. в София - 31.05.2017

31.05.2017   |   Начало»Инвестиции
 
ЧЕЗ Разпределение обяви нова инвестиционна програма в София през т.г., в рамките на която ще бъдат реализирани проекти на стойност близо 31 млн. лв. От ЧЕЗ прогнозират, че сумата значително ще нарасне в резултат на изкупуванията на енергийни съоръжения на трети страни, които следва да са собственост на дружеството.
 
Един от най-големите проекти в София през т.г., който има и най-важно обществено значение, ще бъде подмяната на стратегически кабел 110 kV. Така ще се подобри надеждността на електрозахранването на 39 000 клиенти от девет района - Средец, Триадица, Красно село, Красна поляна, Лозенец, Възраждане, Илинден, Младост и Искър. За допълнително подобряване на услугата към 32 000 клиенти от районите Искър и Младост ще бъде реконструирана и една от ключовите подстанции на ЧЕЗ в столицата.
 
"Специален акцент в инвестиционната програма на ЧЕЗ Разпределение в столицата са сателитните населени места, които много бързо се разрастват. Консумацията на електроенергия в тях расте, което налага и съответното адаптиране на мрежата към по-големите потребности от електроенергия там", казаха от дружеството.
 
Инвестиционната програма в столицата е част от планирания рекорден обем инвестиции на ЧЕЗ в Западна България – общо 130 млн. лева през 2017 г.
     
Източник: ЧЕЗ

Ключови думи: ЧЕЗ   София   сателитни населени места  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Инвестиции

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...