Powerindustry Bulgaria  

Представиха третия Регионален газов инвестиционен план за ЦИЕ - 07.06.2017

07.06.2017   |   Начало»Проекти
 
Операторите на газопреносни мрежи от региона на Централна и Източна Европа (ЦИЕ) представиха третото издание на Регионалния газов инвестиционен план за ЦИЕ, свързан и с десетгодишния план за развитие на мрежите на Европейския съюз за 2017 г.
 
Регионалният план представя преглед на динамиката на газовия пазар, като разглежда аспекти, свързани със сценариите за доставка, пазарна интеграция и сигурността на доставките на регионално ниво. Основен фокус на доклада са областите: бъдещото развитие на газопреносната инфраструктура в региона на ЦИЕ; разработване на регионален подход към сценариите на търсене и предлагане, свързани със сигурността на доставките; специфични симулации на мрежови модел за оценяване на пазарната интеграция и сигурността на доставките; регионален анализ N-1 съгласно Регионалния газов инвестиционен план за ЦИЕ с десет-годишен времеви хоризонт; подробен фокус върху потенциала на природния газ в транспортния сектор.
 
За заинтересованите страни ще се проведе семинар на 20 юни т.г. в Прага, като крайната дата за регистрация за участие в него е 9 юни. Регионалният газов инвестиционен план за ЦИЕ и приложенията към него може да намерите в сайта на ENTSOG.
     
Източник: Булгартрансгаз; Снимка: Pixabay

Ключови думи: Булгартрансгаз   регионален газов инвестиционен план   ENTSOG  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Енерджи ИНФО БГ
Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...