Powerindustry Bulgaria  

Бизнесът на свободния енергиен пазар получава 20-30% по-евтина електроенергия - 21.06.2017

21.06.2017   |   Начало»Бизнес
 
Темите за енергийната ефективност, възобновяемите източници и климата заемат специално място и в Иновационната стратегия за интелигентна специализация на България до 2020 г. (ИСИС), както и в ОП „Иновации и конкурентоспособност“ (2014-2020). Това стана ясно по време на конференция на тема "Индустрия, енергетика и климатични промени", в която се включи и заместник-министъра на икономиката Лъчезар Борисов.
 
"За мен е изключително важно, че конкурентите цени на електроенергията, както за едрите, така и за крайните клиенти, могат да бъдат постигнати въз основа на либерализацията на енергийния пазар. Бизнесът, който вече е на свободния пазар, получава между 20-30% по-ниски цени за електроенергия ", заяви той.
 
Министър Борисов подчерта и приноса на Консултативния съвет за индустриална стабилност и растеж към Министерството на икономиката в разрешаването на казуси, свързани с устойчивото развитие на икономиката на страната и опазването на околната среда. В рамките на събитието бе подчертано още, че Наредбата за намаляване на тежестта, свързана с разходите за енергия от възобновяеми източници, е пример за съвместна работа между институциите и бизнеса и дава отговор на въпроси, свързани със запазване на конкурентоспособността и експортния потенциал на нашата промишленост.
     
Източник: МИ

Ключови думи: либерализация   енергиен пазар   МИ   ОПИК    

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...