Powerindustry Bulgaria  

ЕК провери извеждането на експлоатация на спрени ядрени мощности на ДП РАО

29.06.2017   |   Проекти
 
Представители на Европейската комисия (ЕК) и Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) посетиха съоръжения на Държавно предприятие "Радиоактивни отпадъци" (ДП РАО), за да се запознаят с развитието на проекта по извеждане от експлоатация на спрени ядрени мощности. Експертите посетиха ДП РАО на площадката на АЕЦ Козлодуй на 20 и 21 юни т.г.
 
"Видях убедителен напредък по всички теми и това е много важно за цялостното развитие на програмата по извеждане на 440-мегаватовите блокове на АЕЦ Козлодуй", коментира  Саймън Мърфи от генерална дирекция "Енергетика" на ЕК.
 
Практиката за проверка на процеса по извеждане от експлоатация се извършва на всеки шест месеца по установена практика. В посещението през юни се включиха и Марко Милиорели и Валентин Шайдер от ЕБВР.
 
"Със сигурност има видим напредък при планираните дейности в Машинна зала, преобладаващата част от оборудването е демонтирано. Видяхме още, че два много важни проекта вече са към своя край на изпълнение – Съоръжението за плазмено изгаряне (СПИ) и Цеха за намаляване на размерите и дезактивация на материалите. Радвам се и на добрата новина, че вече са пред старт пълномащабните строителни дейности на Националното хранилище за ниско – средноактивни радиоактивни отпадъци", допълни Саймън Мърфи.
     
Източник: ДП РАО

Ключови думи: ДП РАО   АЕЦ Козлодуй   ЕК   ЕБВР   спрени ядрени мощности  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...