Powerindustry Bulgaria  
TLL Media
TLL Media

Проведе се петата годишна среща с ключови клиенти и организации от ядрения сектор на ЕнергоСервиз

30.06.2017   |   Начало»Събития
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 22 и 23 юни т. г. в ЕнергоСервиз АД организира петото издание на превърналата се в традиционна годишна среща с ключови клиенти в РИУ Правец Ризорт. Тази година събитието бе с разширена тематика поради големия интерес в предишните издания. Специални гости на срещата бяха Доминик Комт, директор продажби за Европа, Средния Изток и Африка на системи за радиационен мониторинг, Mirion Technologies (Франция), и Гюнтер Фишер, регионален директор на системи за наблюдение, Mirion Technologies (Германия).

"За поредна година компанията кани представители на свои български и чуждестранни партньори от ядрения сектор да обменят опит и се запознаят с нови продукти и услуги в областите ядрена автоматика, безопасност и радиационна защита", коментираха организаторите. Сред тях бяха експерти от Агенцията за ядрено регулиране, посолството на САЩ, АЕЦ Козлодуй, АЕЦ Козлодуй – Нови мощности, АТП – АтомТоплоПроект, Български институт по метрология,  Българско ядрено дружество, ЕнпроКонсулт, Държавно предприятие "Радиоактивни отпадъци", И Кю И България, Mirion Technologies, MATE-FIN , Оскар-Ел, Сухопътни войски, Технически университет-София, Риск Инженеринг, Уестингхаус Енерджи Системс – клон България.

Програмата в първия ден на събитието включваше презентация на софтуера, управляващ различните по вид компоненти в ситемите за радиационен мониторинг, произвеждани от световния концерн, представена от Доминик Комт. Колегата му Гюнтер Фишер запозна участниците в срещата с технологии за наблюдение при извеждане от експлоатация на ядрени съоръжения. Присъстващите имаха възможност да се запознаят с опита на MATE-FIN, Румъния в интегрирането на системи за радиационен мониторинг в АЕЦ Черна вода. Техническият директор на ЕнергоСервиз сподели опита на инженерите от компанията при изпълнение на проекти и реализирани решения на база технологии на Miron Technologies. В края на деня представителите на ХАХ, България запознаха аудиторията с Иновативни решения за анализ на води.

Събитието продължи с презентациите на Уестингхаус Енерджи Системс – клон България на тема „Планове за удължаване на ресурса на Компютърно-информационна управляваща система Ovation в АЕЦ Козлодуй”, И Кю И България и АЕЦ Колзодуй – Нови мощности.

"В заключение на Петата годишна среща експертите от областта изразиха надежда за вземане на решение за изграждане на нова мощност и така да бъде съхранен натрупаният инженерен опит в безопасната, надежна и рентабилна експлоатация на ядрени съоръжения", обобщиха от ЕнергоСервиз.

     
Източник: ЕнергоСервиз

Ключови думи: ЕнергоСервиз   Mirion Technologies   ядрена енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Интер Експо Център
Последно от Събития
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииЕкспертноПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологииОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...