Powerindustry Bulgaria  

Проведе се петата годишна среща с ключови клиенти и организации от ядрения сектор на ЕнергоСервиз

30.06.2017   |   Начало»Събития
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 22 и 23 юни т. г. в ЕнергоСервиз АД организира петото издание на превърналата се в традиционна годишна среща с ключови клиенти в РИУ Правец Ризорт. Тази година събитието бе с разширена тематика поради големия интерес в предишните издания. Специални гости на срещата бяха Доминик Комт, директор продажби за Европа, Средния Изток и Африка на системи за радиационен мониторинг, Mirion Technologies (Франция), и Гюнтер Фишер, регионален директор на системи за наблюдение, Mirion Technologies (Германия).

"За поредна година компанията кани представители на свои български и чуждестранни партньори от ядрения сектор да обменят опит и се запознаят с нови продукти и услуги в областите ядрена автоматика, безопасност и радиационна защита", коментираха организаторите. Сред тях бяха експерти от Агенцията за ядрено регулиране, посолството на САЩ, АЕЦ Козлодуй, АЕЦ Козлодуй – Нови мощности, АТП – АтомТоплоПроект, Български институт по метрология,  Българско ядрено дружество, ЕнпроКонсулт, Държавно предприятие "Радиоактивни отпадъци", И Кю И България, Mirion Technologies, MATE-FIN , Оскар-Ел, Сухопътни войски, Технически университет-София, Риск Инженеринг, Уестингхаус Енерджи Системс – клон България.

Програмата в първия ден на събитието включваше презентация на софтуера, управляващ различните по вид компоненти в ситемите за радиационен мониторинг, произвеждани от световния концерн, представена от Доминик Комт. Колегата му Гюнтер Фишер запозна участниците в срещата с технологии за наблюдение при извеждане от експлоатация на ядрени съоръжения. Присъстващите имаха възможност да се запознаят с опита на MATE-FIN, Румъния в интегрирането на системи за радиационен мониторинг в АЕЦ Черна вода. Техническият директор на ЕнергоСервиз сподели опита на инженерите от компанията при изпълнение на проекти и реализирани решения на база технологии на Miron Technologies. В края на деня представителите на ХАХ, България запознаха аудиторията с Иновативни решения за анализ на води.

Събитието продължи с презентациите на Уестингхаус Енерджи Системс – клон България на тема „Планове за удължаване на ресурса на Компютърно-информационна управляваща система Ovation в АЕЦ Козлодуй”, И Кю И България и АЕЦ Колзодуй – Нови мощности.

"В заключение на Петата годишна среща експертите от областта изразиха надежда за вземане на решение за изграждане на нова мощност и така да бъде съхранен натрупаният инженерен опит в безопасната, надежна и рентабилна експлоатация на ядрени съоръжения", обобщиха от ЕнергоСервиз.

     
Източник: ЕнергоСервиз

Ключови думи: ЕнергоСервиз   Mirion Technologies   ядрена енергетика  

Енерджи ревю
Международен панаир Пловдив 2023
Подобни статии
Be Renewable 2023

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
SKE Engineering
Последно от Събития
Международен панаир Пловдив 2023

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаСъбитияЕкспертноПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТехнологииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...