Powerindustry Bulgaria  

Интерконекторът Гърция-България е сред енергийните ни приоритети - 26.07.2017

26.07.2017   |   Начало»Проекти
 
Сред най-важните приоритети на българското правителство в енергийната област е изграждането на интерконектора Гърция-България. Това стана ясно по време на среща на министърът на енергетиката Теменужка Петкова с посланика на САЩ в България Н.пр. Ерик Рубин.
 
Министър Петкова разясни, че се очаква строителството на проекта да започне през 2018 г., а реалната му експлоатация – през 2020 г. През есента на т.г. пък ще бъде открита обществена поръчка за избор на изпълнител на строителните дейности и ще бъде обявен нов пазарен тест за неразпределения капацитет на газопровода.
 
На срещата бе представена и информация за предприетите стъпки за получаване на финансиране в размер на 35 млн. евро по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност", както и възможността за ползване на европейски фондове от гръцка страна. Друга тема на разговор беше бъдещата работа на топлоелектрическите централи от комплекса "Марица изток" от гледна точка на гласувания неотдавна референтен документ на Европейския парламент за най-добри налични техники за големите горивни инсталации.
     
Източник: МЕ

Ключови думи: интерконектор   газопровод   Гърция  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Енерджи ИНФО БГ
Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...