Powerindustry Bulgaria  

България и Румъния обсъждат споразумение в областта на енергетика

13.09.2017   |   Бизнес
 
Електроенергийните оператори на България и Румъния стартираха дискусия за възможностите за сключване на споразумение, в рамките на което двете страни да си предоставят взаимна аварийна помощ за обезпечаване на енергийните системи. Това стана ясно по време на шестото заседание на съвместната работна група в сферата на енергетиката между България и Румъния, в която участваха министърът на енергетиката Теменужка Петкова и румънският министър на енергетиката Тома-Флорин Петку.
 
Сред основните обсъждани теми бяха предстоящото председателство на България и Румъния на Съвета на Европейския съюз и съвместното сътрудничество в областта на електроенергийния и газовия сектор.
 
Енергийните министри бяха категорични, че с въвеждането в експлоатация на интерконектора България-Румъния страните са дали отличен пример за изпълнение целите на Европейския енергиен съюз. Тома-Флорин Петку заяви, че до края на годината ще бъде завършена и компресорна станция "Подишор", което ще позволи цялостното функциониране на проекта.
 
Обменена бе информация и за напредъка в проучванията за нефт и природен газ в Черно море, като от румънска страна бе проявен интерес за доставка на количества природен газ от местен добив в румънските блокове на Черно море към българската газопреносна система.
     
Източник: МЕ

Ключови думи: Румъния   електроенергиен оператори   Европейския енергиен съюз   Подишор  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...