Powerindustry Bulgaria  

Shell откри две обновени лаборатории в МГУ "Св. Иван Рилски"

13.09.2017   |   Lifestyle
 
Две напълно обновени лаборатории към катедра "Електротехника" на Минно-геоложки университет "Св. Иван Рилски" бяха официално открити на 11 септември т.г. Проектът за обновяване на лабораториите е на стойност 75 000 евро и е финансиран от Shell Exploration and Production като част от инвестиционната програма на компанията, залегнала в договора за търсене  и проучване на нефт и природен газ в блок 1-14 "Хан Кубрат" в дълбоко Черно море.
 
Обновените лаборатории ще предоставят съвременни условия за обучение на студентите от Минно-eлектромеханичен факултет и Миннотехнологичен факултет. На церемонията по откриването присъстваха Красимир Първанов, заместник-министър на енергетиката, проф. д-р Любен Тотев, ректор на МГУ "Св. Иван Рилски", Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България и Гърция, както и редица представители на фирма Shell, преподаватели и студенти.
 
"Успешното партньорство между държавата, бизнеса и научната общност в полза на по-доброто образование на студентите, което е водещ фактор за конкурентоспособна икономика", заяви заместник-министър Първанов.
 
"Изграждането на професионалисти в областта на науката, технологиите и инженерните науки е в основата на иновациите и засилването на конкурентоспособността на България като страна. Много сме развълнувани да участваме в програми, които помагат за изграждането на такива професионалисти като подобряват университетското образование, и са от полза за младите хора в България", коментира Камелия Славейкова.
     
Източник: МЕ, МГУ

Ключови думи: МГУ   Shell   лаборатория   Минно-eлектромеханичен факултет   Миннотехнологичен факултет  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Lifestyle

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесРеализацииИнвестицииВидео на седмицатаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...