Powerindustry Bulgaria  

Започнаха проверки на енергийните дружества преди зимния сезон

20.09.2017   |   Бизнес
 
Министерството на енергетиката започна за трета поредна година проверки в енергийните дружества с превантивна цел. Те се извършват с цел уверяване, че енергийната система ще издържи през идния зимен сезон. Освен това от средата на октомври т.г. ще бъдат извършени проверки на всички енергийни предприятия, които имат ангажимент да осигурят т.нар. студен резерв.
 
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова даде началото на проверките на трите електроразпределителни дружества и Електроенергиен системен оператор (ЕСО) от град Перник. Там бяха проверени техническото състояние и експлоатацията на енергийните обекти, материалните бази, както и техническото обезпечение на аварийните екипи. На територията на общината от началото на тази година са инвестирани близо 2 млн. лв. в изграждане и реконструкция на съоръжения средно и ниско напрежение, почистени са просеките около енергийните обекти.
 
В района на Радомир пък бяха инспектирани модернизираната подстанция на ЕСО "Червена могила", която е част от стратегическата инфраструктура на страната. В нея функционира международният електропровод 400 kV, който осигурява връзка с електроенергийната система на Македония.
     
Източник: МЕ

Ключови думи: енергийни дружества   ЕСО   Червена могила  

Енерджи ревю

Подобни статии

Secespol

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

  Видео на седмицатаПродуктови офертиРеализацииПроектиБизнесИнвестицииОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...