Powerindustry Bulgaria  

КЕВР подписа споразумения с енергийните регулатори на Македония и Черна Гора

20.09.2017   |   Бизнес
 
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) на България подписа две отделни споразумения за сътрудничество по време на официални посещения в Македония и Черна Гора. На 18 септември т.г. делегация на КЕВР подписа споразумение с Комисията за енергийно регулиране на Република Македония (РКЕ), а на 19 септември т.г. делегацията посети Черна Гора, където сключи партньорство с агенцията за енергийно регулиране на страната - REGAGEN.
 
Целта на сключените договори е да се задълбочи и подобри досегашната практика на добро сътрудничество. По време на визитите бяха обсъдени възможностите за провеждане на двустранни срещи по теми от общ интерес, обмен на информация и документация, възможностите за ускоряване интеграцията на регионалните пазари на електроенергия и природен газ и др.
 
На КЕВР предстои подписване на споразумение за сътрудничество със Сърбия по време на посещението на българската делегация там на 20 и 21 септември. Акцент на срещите в трите държави е представянето на нормативната регулаторна рамка, функционирането и мерките за либерализация на българския пазар на природен газ.
     
Източник: КЕВР

Ключови думи: КЕВР   РКЕ   REGAGEN   Македония   Черна Гора  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...