Powerindustry Bulgaria  

ЧЕЗ увеличи паралелките за дуално обучение на електротехници

 
ЧЕЗ повиши двойно броят паралелки за дуално обучение по професията Електротехник, съобщиха от дружеството. Компанията организира обученията в рамките на проекта ДОМИНО на Швейцарското правителство от миналата година.
 
Първите два професионални паралелки по електротехника на ЧЕЗ бяха открити в София и в Плевен. От началото на т.г. в градовете вече има още една паралелка, а ЧЕЗ съдейства за обучението на бъдещи електротехници в четири паралелки.
 
"ЧЕЗ е сред 170-те компании в България, които през тази учебна година подкрепят дуалното обучение заедно с партньорите си - Нестле България, Фесто Производство, Лем България, Алфалифт и Райхле и Де-Масари България Пръдакшън. Дуалната форма на обучение позволява на учениците едновременно да учат и да работят в реална работна среда. Тя е привлекателна, защото дава възможност да се натрупа практически опит по време на обучението, а младежите взимат възнаграждение, докато се обучават. Това ги задържа в образователната система по-дълго и предоставя по-добре обучени кадри за бизнеса", коментира Евгения Накова, директор човешки ресурси в ЧЕЗ България.
     
Източник: ЧЕЗ; Снимка: Pixabay

Ключови думи: ЧЕЗ   дуално обучение   ДОМИНО  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Обучения/Семинари

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...