Powerindustry Bulgaria  

Страните от иницативата CESEC подписаха Меморандум за разбирателство

02.10.2017   |   Бизнес
 
Страните, участващи в Групата на високо равнище на инициативата за газовата свързаност на Централна и Югоизточна Европа (CESEC), подписаха Меморандум за разбирателство по време на заседание, провело се на 27 и 28 септември т.г. Споразумението допълва инициативата със съвместен подход към електроенергийния пазар, енергийната ефективност и развитието на възобновяемата енергия.
 
В рамките на меморандума страните се ангажират да осигурят устойчива регулаторна рамка в електроенергийния сектор и да предприемат съвемстни действия за обединение на пазарите. От българска страна в заседанието се включи министърът на енергетиката Теменужка Петкова.  България ще участва в разширяването на инициативата с проектите за междусистемен електропровод между България и Гърция, вътрешни мрежови подсилвания и подсилване на междусистемната връзка България-Румъния.
 
В момента се подготвя документация за възлагане на обществени поръчки, свързани с избор на изпълнител за интерконектора Гърция-България, поясни министър Петкова по време на събитието. Факт е и разрешението за строеж на интерконектора на българска територия.
 
"Убедена съм, че благодарение на общите усилия на България и Гърция, с подкрепата на Европейската комисия, проектът ще се реализира в заложените срокове", заяви Теменужка Петкова.
     
Източник: МЕ

Ключови думи: CESEC   меморандум   газова свързаност   интерконектор Гърция-България  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...