Powerindustry Bulgaria  

Министър Петкова се срещна с компании от енергетиката - 18.10.2017

18.10.2017   |   Начало»Събития
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова проведе среща с работодателски организации и енергийни компании, на която бяха представени приоритетите на България в сектор енергекита в рамките на председателството на Съвета на Европейския съюз.
 
"Българската страна ще работи активно за ефективното функциониране на Енергийния съюз, при отстояване на националните интереси. Ще насочим усилията си за завършване на междусистемната свързаност на Западните Балкани, за да гарантираме сигурността на енергийните доставки в региона", обясни министър Петкова.
 
Диверсификация на източниците и маршрутите, както и изграждането на европейски газов хъб на територията на България, са сред важните приоритети, по които българското правителство ще работи по време на председателството. Министър Петкова подчерта, че България е една от последните страни в ЕС, която не е либерализирала напълно своя пазар и този процес ще бъде завършен до края на председателството.
 
Националната енергийна камара, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Българската минно-геоложка камара изрази подкрепа по изложените приоритети и заявиха готовност за съвместна работа с Министерството на енергетиката по организацията на съвместни събития.
     
Източник: Министерство на енергетиката

Ключови думи: Министерство на енергетиката   Теменужка Петкова  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ
Последно от Събития
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологииОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...