Powerindustry Bulgaria  

Двустранна работна група проучва възможностите за нова връзка между газовите системи на България и Македония - 25.10.2017

25.10.2017   |   Начало»Проекти
 
Македонският министър на енергетиката Крешник Бектеши е в София за провеждането на първото заседание на съвместна работна група, която ще проучи възможностите за развитие на нова директна връзка между газовите системи на България и Македония. Меморандум за това бе подписан при посещението на министър Петкова в Скопие на 1 август т. г.
 
"Основните проекти, по които работи България в газовата област, ще имат значение за диверсификацията на източниците и маршрутите на синьо гориво и в Македония", обясни министър Петкова. По думите на енергийния министър липсващата инфраструктура е основен проблем за региона на Балканите и България работи активно, за да го преодолее.
 
Министър Петкова запозна своя колега с развитието на проектите за изграждане на междусистемни връзки със съседните на България държави.  До края на този месец предстои обявяването на две обществени поръчки, свързани с изграждането на интерконектора Гърция-България. Целта е в средата на следващата година да стартира строителството на тръбата, така че през втората половина на 2020 г. тя да влезе в търговска експлоатация. Българо-румънският интерконектор вече е действащ, а дейностите по изграждане на българо-турския и българо-сръбския напредват, стана ясно още от думите на министър Петкова.
     
Източник: МЕ

Ключови думи: МЕ   Министерство на енергетиката   Теменужка Петкова   Крешник Бектеши  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Енерджи ИНФО БГ
Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...