Powerindustry Bulgaria  

Публично обсъждане на идеен проект за развитие на енергетиката в България

15.11.2017   |   Проекти
 
Български национален комитет по осветление (БНКО), Камара на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП), Българска фотоволтаична асоциация и Българска соларна асоциация организират публично обсъждане на идеен проект на "Стратегия за развитие на енергетиката в България с хоризонт 2030 година". Събитието ще се проведе на 22 ноември т.г. от 14.00 часа в Дом на науката и техниката, София.
 
Основните цели на стратегията са включват ограничаване на нарастването на цените на електрическата енергия за индустрията и бита. Разходът за електрическа енергия на домакинствата да не превишава 4% от доходите им. Поставена е цел и към 2050 година повече от 80 % от енергията в страната да се произвежда от местни енергийни суровини (Слънце, вятър, водна енергия, биомаса и други). По този начин ще се повиши енергийната независимост на страната. Друга важна цел е запазването на броя на работните места в сектор енергетика и в частност в енергийния комплекс Марица – изток.
     
Източник: БНКО; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: БНКО   КИИП   Българска фотоволтаична асоциация   Българска соларна асоциация  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...