Powerindustry Bulgaria  

VI блок на АЕЦ Козлодуй премина тестове за работа с повишена мощност

22.11.2017   |   Бизнес
 

VI блок на АЕЦ Козлодуй премина успешно динамичните изпитания в изпълнение на проекта за повишаване на мощността на реактора до 104%, съобщиха от ядрената електроцентрала. Целта на изпитанията бе да се потвърди готовността на съоръженията за работа в условията на повишена мощност в различни експлоатационни режими.

В съответствие с утвърдената програма в 9:01 ч. на 18 ноември е била изключена една главна циркулационна помпа на на VI блок и автоматичната система за управление понижи мощността на реактора съгласно проектния алгоритъм. На 19 ноември в 9:01 ч. е била изключена втора главна циркулационна помпа, последвано отново от понижаване на мощността. В 10:25 ч. турбогенераторът на блока е бил изключен от енергийната система за включване на двете главни циркулационни помпи. В 14 часа и 53 минути е направен паралел с енергийната система.

В момента мощността на реактора на VI блок постепенно се повишава до достигане на 104% за провеждане на следващите етапи от изпитанията. 

     
Източник: АЕЦ Козлодуй

Ключови думи: АЕЦ Козлодуй   VI блок   ядрена енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...