Powerindustry Bulgaria  

КЕВР и националният регулатор на Грузия подписаха споразумение за сътрудничество

06.12.2017   |   Бизнес
 
КЕВР и Националната комисия за регулиране на енергетиката и водоснабдяването на Грузия сключиха споразумение за сътрудничество, което създава правна рамка за задълбочаване на контактите на двустранно и многостранно ниво. Документът беше подписан от председателя на КЕВР доц. Иван Иванов и члена на грузинския регулатор Мая Меликидзе.
 
Двете страни се обединиха около идеята да работят за повишаване качеството на регулаторната дейност и взаимодействие при внедряване на европейски директиви и регламенти. Споразумението е продължение на провежданата от КЕВР активна политика на разширяване и активизиране на взаимодействието с националните регулатори на други страни, като комисията вече има подписани договори за сътрудничество с енергийните регулатори на Румъния, Гърция, Македония и Черна гора, както и с водните регулатори на Косово и Албания.
 
"Задълбочаването на двустранното партньорство е трайна тенденция на европейско ниво, която дава видими резултати. Между двата регулатора има вече установено взаимодействие в рамките на редица международни организации и специално в Мрежата на водните регулатори (WAREG), което е важна предпоставка за по-нататъшно активизиране на двустранните контакти в регулаторната дейност", изтъкна членът на КЕВР Валентин Петков.
     
Източник: КЕВР

Ключови думи: КЕВР   Груция   WAREG   енергиен регулатор  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...