Powerindustry Bulgaria  

В АЕЦ Козлодуй завърши партньорска проверка от Световната асоциация на ядрените оператори

13.12.2017   |   Начало»Събития
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
В АЕЦ Козлодуй завърши партньорска проверка от представители на Московския център на Световната асоциация на ядрените оператори (WANO). Успоредно с нея бе извършено и пилотно наблюдение на работата на екипите от блочните щитове за управление на пълномащабния симулатор за блокове с реактори ВВЕР-1000 в учебно-тренировъчния център. 
 
Мисията и пилотното наблюдение бяха проведени по покана на ръководството на ядрената електроцентрала в периода 24 ноември-8 декември от два екипа на WANO, съставени от висококвалифицирани и опитни експерти от различни страни. През двете седмици представителите на Световната асоциация на ядрените оператори са проследили работните дейностите в различни области и са разгледали работни места, технологични помещения, оборудване и сгради. Успоредно с това те са провели интервюта със специалисти и ръководители от АЕЦ Козлодуй и са направили преглед на работната документация.
 
Партньорската проверка е включвала 11 области – организация и администрация, експлоатация, ремонт, химия, инженерно осигуряване, радиационна защита, подготовка и квалификация на персонала, експлоатационен опит и усъвършенстване на производствената дейност, противопожарна защита, аварийна готовност, съобщения за събития със значим експлоатационен опит (SOER). Пилотното наблюдение е обхванало действията на три различни екипа от сменния персонал по три предварително разработени сценария в пълномащабния симулатор.
     
Източник: АЕЦ Козлодуй

Ключови думи: АЕЦ Козлодуй   WANO   Световна асоциация на ядрените оператори  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
SKE Engineering
Последно от Събития

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесРеализацииИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияЕкспертноПредстоящоИновацииПроектиКариериТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...