Powerindustry Bulgaria  

АЯР представи дейността си за 2017 г.

31.01.2018   |   Бизнес
 
Агенцията за ядрено регулиране представи дейността си за 2017 г., през която отпразнува 60-годишнината от основаването на Комитета за мирно използване на атомната енергия, чийто наследник е.
 
"Отбелязването на тази годишнина ни даде основателния повод за гордост, че вече 60 години България работи успешно по всички направления на мирното използване на атомната енергия", заяви председателят на АЯР ст. н. с. д-р Лъчезар Костов по време на годишната пресконференция, организирана от агенцията на 16 януари т. г. 
 
Лъчезар Костов добави още, че 2017 г. е била годината с най-активна международна дейност за АЯР поне за последното десетилетие. Като най-значимо събитие в това отношение той определи организирането на щанд на България, посветен на 60-годишнината, по време на 61-вата Генерална конференция на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) през септември във Виена. 
 
"С общи усилия ще успеем да дадем повече увереност на нашите лицензианти и на цялото общество, че АЯР е отговорна и компетентно дава своя принос за високото ниво на ядрена безопасност и радиационната защита в нашата страна", коментира председателят на АЯР.
 
Той подчерта, че националната инфраструктура за осигуряване на ядрената безопасност и радиационната защита е създадена и се поддържа в съответствие с европейското законодателство и препоръките на Международната агенция за атомна енергия и Международната комисия по радиационна защита. Резултатите от радиационния мониторинг на околната среда показват, че радиационният фон в страната не е повлиян от експлоатацията на ядрените съоръжения и обектите с източници на йонизиращи лъчения.
     
Източник: АЯР; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: АЯР   Агенция за ядрено регулиране   ядрена безопасност  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...