Powerindustry Bulgaria  

Европейският енергиен съюз участва в конференция за енергетиката в България - 14.03.2018

14.03.2018   |   Начало»Събития
 
Заместник-председателят на Европейската комисия, отговарящ за Европейския енергиен съюз, Марош Шефчович е на официално посещение в България в рамките на т.нар. "Energy Union tour". Шефчович ще се срещне с президента Румен Радев, министър-председателя Бойко Борисов, министъра на енергетиката Теменужка Петкова, както и с представители на комисиите по енергетика и европейски въпроси.
 
Заедно с тях Шефчович ще обсъди теми като напредъка на България в постигането на целите си до 2020 г. за енергийна ефективност, възобновяеми енергийни източници, намалени емисии на парникови газове, енергийна сигурност и развитие на вътрешния енергиен пазар. На 15 март т.г. зам.-председателят ще вземе участие и в конференцията "Ролята на неправителствените организации за подобряване на енергийната политика и нормативната база в областта на енергетиката – предизвикателствата пред Югоизточна Европа", къде ще изнесе специално обръщение.
 
"Ще насърча България да изпълни своя национален план за състоянието на енергетиката и климата до 2030 г. по всеобхватен начин, навременно и с участието на гражданското общество. Оценките ни показват, че постигането на целите на ЕС за 2030 г. може да доведе до увеличение с 1,2% на БВП на България, което е повече от средното за ЕС", коментира Шефчович относно посещението си.
     
Източник: ЕК

Ключови думи: Енергиен Съюз   ЕК   Energy Union tour   Energy Union   Марош Шефчович  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...