Powerindustry Bulgaria  

Удължиха срока за проучване за нефт и газ в блок "Хан Аспарух"

21.03.2018   |   Проекти
 
Търсенето и проучването на нефт и природен газ в блок 1-21 "Хан Аспарух" ще продължи още две години. Блок "Хан Аспарух" се намира в изключителната икономическа зона на България в дълбоко Черно море и се проучва въз основа на договор, който изтече в края на януари т. г.
 
Срокът се удължава след решение на Министерския съвет по искане на титулярите Тотал, ОМВ и Репсол. През тези две години ще бъдат извършени допълнителни геолого-геофизични работи и сеизмични изследвания на обща стойност 3 млн. евро.
 
Правителството одобри още издаването на разрешение за търсене и проучване на метални полезни изкопаеми в площта "Чуката", община Ивайловград. Те ще се извършват от фирма Източни ресурси, като за 3-годишен срок дружеството ще вложи минимум 454 хил. лева в проучвателните дейности, които ще се осъществяват при ограниченията на законодателството и заплащане на нормативно определените такси и обезпечения.
     
Източник: МС; Снимка: Pixabay

Ключови думи: МС   блок Хан Аспарух   нефт   газ   Тотал   ОМВ   Репсол  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...