Powerindustry Bulgaria  

Започна изготвянето на предпроектно проучване за газов хъб "Балкан"

21.03.2018   |   Бизнес
 
Булгартрансгаз и българо-швейцарският консорциум ДЗЗД "АФ-ЕМГ Консулт" подписаха договор за изготвяне на предпроектно проучване за газов хъб "Балкан". Договорът беше подписан в присъствието на министъра на енергетиката Теменужка Петкова.
 
В рамките на проучването ще бъдат анализирани целевите пазари, търсенето и доставката на природен газ, и също така ще бъде изготвена пътна карта за реализацията на проекта. Проучването ще оцени в детайли търговската и техническата жизнеспособност на проекта, ще определи точния бизнес модел за неговото реализиране, ще даде възможност за финализиране на  регулаторната рамка и структура за неговото финансиране.
 
През 2017 г. Европейската комисия одобри финансирането на предпроектното проучване в размер на 920 500 евро по Механизма за свързване на Европа, което е половината от предвидената обща стойност. Стойността на подписания от Булгартрансгаз и избрания консорциум е общо 2 327 437 лв.
     
Източник: Булгартрансгаз

Ключови думи: Булгартрансгаз   газов хъб   Балкан   ДЗЗД АФ-ЕМГ Консулт  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...