Powerindustry Bulgaria  

Десет фирми със заявления за участие в процедурата за интерконектора Гърция-България

21.03.2018   |   Бизнес
 
Общо десет фирми са подали заявки за участие в ограничената обществена поръчка за производство и доставка на тръби за изграждане на междусистемна връзка Гърция-България. Това е първата от няколко процедури, които ще осигурят фактическия старт на строителството на интерконектора Гърция–България. Участниците ще бъдат селектирани на два етапа – първо се удостоверяват съответствието с критериите за подбор, а след това се подават и оценяват същинските оферти.
 
Кандидатствалите фирми са: Jindaw, JSC "Zagorsk Pipe Plant", Welspun Corp. Limited, Salzgitter Mannesmann International, Ноксел Челик Бору Санайи,Umran Celik Boru Sanayii, Erciyas Celik Boru Sanayi,Топливо -2, Korinth Pipeworks и Chelyabinsk Pipe Plant.
 
"Радвам се, че в процедурата кандидатстват толкова много компании – това е знак, че е осигурена максимална публичност и прозрачност", каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова на церемонията по отварянето на заявленията.
 
В началото на месец април т.г. предстои стартирането и на основната поръчка за изграждане на интерконектора – тази за възлагане на строителство. Планира се изграждането на връзката да започне в средата на годината.
     
Източник: МЕ

Ключови думи: интерконектор   Гърция   междусистемна газова връзка    

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...