Powerindustry Bulgaria  

Schiebel и Danfoss със съвместно решение в преработвателната промишленост

11.04.2018   |   Технологии
 

Schiebel и Danfoss предложиха съвместно решение за преработвателната промишленост, където електрическите задвижки трябва да гарантират контролиран и прецизен поток. За изпълнителните механизми на австрийския производител Schiebel технологията, която позволява този контрол, се осигурява от интегрирания VLT Midi Drive FC 280 на фирма Danfoss, съобщиха от Аква Джет 2011, официален представител на Schiebel у нас.

 
"Докато повечето изпълнителни механизми имат относително проста функционалност "отворено/затворено", други са значително по-взискателни. Те изискват висока степен на точност и възможност за контролиране на потока в прецизни и малки стъпки. Този тип изпълнителни механизми намират приложение при газопроводи или при кондициониране на пара", обясниха Schiebel .
 
Финият контрол на процесите се осъществява чрез AC задвижване, за което съдейства Danfoss. Опитът на компанията с AC задвижвания е много търсен там, където задвижването трябва да отговаря на цял набор от изисквания, а изискванията на Schiebel са дори още по-високи. От една страна е корпуса, защото AC задвижването не е разположено в комутационно електрическо табло, а е интегрирано директно в блока за управление на задвижката. Това на свой ред означава, че разсейването на топлината трябва да се осъществи без допълнително охлаждане, поясняват още от компанията. Управлението и параметризирането на AC задвижката, включително и на VLT Midi Drive FC 280 на DANFOSS, се извършва през SMARTCON електронния блок на задвижката Schiebel . С VLT Midi Drive FC 280 DANFOSS стартира AC устройство, което представлява последна дума на техниката във всичките му характеристики. Поддръжката на широк кръг от полеви магистрали (Fieldbus), контрола на AC двигатели с постоянни магнити, интегрирана STO Функция (Safe Torque Off), USB интерфейс и накрая, но не на последно място, новия модул памет, са само част от функциите, които правят FC 280 комплексен пакет за вграждане от производителите, допълниха още те.
 
"Много малко други AC устройства на пазара имат необходимия компактен и здрав дизайн. И това е мястото, където VLT Midi Drive превъзхожда други производители, гарантирайки високо качество. VLT Midi Drive FC 280 е продукт, който е идеален за задачата на Schiebel. Променливите скорости на Danfoss впечатляват Schiebel от самото начало. Със своя компактен и устойчив на температури дизайн, устройството Danfoss VLT Midi Drive FC 280 се вписва перфектно в задвижванията", подчертава компанията.
     
Източник: Аква Джет 2011

Ключови думи: Аква Джет 2011   SCHIEBEL   DANFOSS  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...