Powerindustry Bulgaria  

СОКАР потвърди намерението за инвестиция в газоразпределителната мрежа на България

04.04.2018   |   Инвестиции
 
Азербайджанската държавна нефтена компания СОКАР потвърди намерението си да инвестира в газоразпределителната мрежа на територията на България. Представители на компанията посетиха София и обсъдиха с българските институции възможността за участие в развитието на газовия сектор у нас.
 
Интересът на СОКАР за участие в газификацията на България бе заявен по-рано т.г. през януари, по време на среща в Баку. През същия месец бе открита и директна самолетна линия Баку-София. Азербайджанската държавна нефтена компания има принос в газовия сектор в Грузия и може да приложи опита си и в България.
 
По време на срещата в София представителите на СОКАР поставиха въпроси, свързани с нормативната уредба при газоразпределението, помощите за домакинствата, избрали природния газ за енергиен източник, конкурентните предимства на газа спрямо други източници за отопление и други. Министърът на енергетиката Теменужка Петкова пък информира за напредъка по реализацията на проекта за газова връзка Гърция-България.
 
"Работим упорито, за да въведем в експлоатация интерконектора Гърция-България до края на 2020 г. Проектът е залегнал в управленската програма на настоящето правителство и е със статут на проект от национално значение", каза Петкова.
     
Източник: МЕ

Ключови думи: МЕ   СОКАР   газова връзка   Азербайджан   Гърция   газификация  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Инвестиции

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...