Powerindustry Bulgaria  

България работи за поетапен преход към нисковъглеродна икономика

18.04.2018   |   Бизнес
 
България работи съвместно с останалите държави-членки на ЕС за осъществяване на поетапен и икономически обоснован преход към нисковъглеродна икономика и повишена енергийна ефективност. Това стана ясно при откриването на конференцията "Стратегия на рафиниращата индустрия до 2050 г.: преход за течни горива и възможности за сектора", чийто гост беше и министъра на енергетиката Теменужка Петкова. Събитието бе организирано от Българската петролна и газова асоциация и Европейската петролна асоциация "Фюълс Юръп".
 
"Провеждането на подобно мероприятие, в обхвата на което попадат въпроси, свързани с разработването на стратегия за транспортния сектор и замяната на вносни горива с алтернативни, обезпечаването на сигурността на енергийните доставки, прехода към декарбонизация на транспорта и опазването на околната среда, ще допринесе в значителна степен при дискусиите за преминаване към нисковълеордна икономика", каза министър Петкова.
 
Целта на конференцията беше да бъде предпоставка за насърчаване на диалога между институциите и да допринесе за конструктивното развитие и прилагане на политиките в ЕС за устойчиво рафиниране и използване на нефтопродукти.
 
"Уверена съм, че добрите практики на всички компании, които са част от Фюълс Юръп, ще даде необходимия тласък за разработване и прилагане на нови технологии, които гарантират опазване на околната среда както при добива, така и при преработката", допълни Петкова.
     
Източник: МЕ

Ключови думи: МЕ   петрол   Фюълс Юръп   нисковъглеродна икономика   рафиниране    

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...