Powerindustry Bulgaria  

ЧЕЗ инвестира над 5 млн. лв. в област Благоевград през т.г.

18.04.2018   |   Инвестиции
 
През т.г. ЧЕЗ инвестира общо над 5 млн. лв. в различни проекти в област Благоевград. Една от най-мащабните инвестиции е проект за 2 млн. лв. за монтиране на 16 500 електромера с дистанционно обслужване, което да повиши сигурността на мрежата и да даде възможност за по-стриктен контрол и по-бързи реакции.
 
ЧЕЗ също така откри нов трафопост в Благоевград и 670 метра кабели линии след инвестиция в размер на 122 хил. лв. С въвеждането в експлоатация на съоръженията, към електроразпределителната мрежа ще бъдат присъединени 3 социални жилища, собственост на община Благоевград, нови жилищни и стопански сгради. 
 
Освен това до края на годината компанията планира реконструкции и подмяна на 10 кабела средно напрежение на стойност 230 хил. лв. в Петрич, Гоце Делчев, Симитли и Разлог. Ще бъде извършена и хидроизолация на трафопостове в област Благоевград на обща стойност 110 хил. лв. Компанията стартира и проект за защита на живота на птиците на стойност 2,6 млн. лв., който е финансиран по Програма LIFE на Европейската комисия. В рамките на проекта тази година ще бъдат локализирани всички критични точки по електроразпределителната мрежа в  защитените територии от Натура 2000, които впоследствие ще бъдат обезопасени. За област Благоевград това ще се случи в районите на Кресненското дефиле, Гоце Делчев и Петрич.
     
Източник: ЧЕЗ

Ключови думи: ЧЕЗ   Благоевград   електромери   трафопост   кабелни линии  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Инвестиции

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесРеализацииИнвестицииВидео на седмицатаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...