Powerindustry Bulgaria  

ЕнергоСервиз организира среща за инженерно осигуряване на системи за контрол в АЕЦ

20.04.2018   |   Събития
 
ЕнергоСервиз проведе среща на тема "Инженерно осигуряване на системи за управление и контрол в АЕЦ. Предизвикателства и решения" на 12 и 13 април т.г. Събитието се състоя в РИУ Правец Ризорт, а в него с презентации се включиха гости от Mirion Technologies, MATE-FIN, Румъния, Westinghouse Energy Systems и HACH, както и експерти от ЕнергоСервиз.
 
Първият ден бе открит с приветствие от изпълнителния директор на ЕнергоСервиз Георги Манчев, след което представителите на Mirion Technologies представиха продуктовото портфолио на компанията в областта на радиационната защита. Акцентирано бе върху уреда за непрекъснато измерване на концентрацията на бор BM 501.
 
Програмата продължи с представяне на реализирания от ЕнергоСервиз проект за изграждане на система за дозиметричен контрол за нуждите на Специализирано поделение "Извеждане от експлоатация 1-4 блок" на ДП РАО, базирана на технологии на Mirion Technologies. Във втория панел на деня бе организирана презентация, посветена на портативната система за изобразяване на гама лъчение iPIX за дистанционно локализиране и идентифициране на ниско ниво радиоактивни източници и определяне на мощността на дозата в точката на измерване в реално време. Денят завърши с представяне на Програма "Втора линия на защита" от координатора по програмата Георги Матвеев.
 
Вторият ден от събитието продължи с презентация на представителя на MATE-FIN, който сподели добри практики от управлението на ниско ниво радиоактивни отпадъци в АЕЦ Черна вода, Румъния. Последваха презентации на Westinghouse Energy Systems за "Цифрови панели за управление – проектиране, предизвикателства, предимства и поуки", и на HACH за процесните електрохимични и химични анализи на води в енергетиката. В края на деня проф. Димитър Димитров от УНСС разказа за магистърската програма по ядрена сигурност – резултат от споразумение за сътрудничество в областта на образованието и научните изследвания между УНСС и Международната агенция за атомна енергия (МААЕ).
     
Източник: Енерджи Ревю

Ключови думи: ЕнергоСервиз   Енерджи Ревю   EnergoService   Mirion Technologies   MATE-FIN   Westinghouse Energy Systems   HACH   АЕЦ  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...