Powerindustry Bulgaria  

ЕСО и RTE обсъдиха законодателния пакет за чиста енергия - 25.04.2018

25.04.2018   |   Начало»Събития
 
Електроенергиен системен оператор (ЕСО) и операторът на електропреносната мрежа на Франция RTE проведоха среща за напредъка по законодателния пакет "Чиста енергия за всички европейци". Двете страни обсъдиха конкретно въпросите, пряко свързани с дейността на операторите на преносни мрежи в Европа, и постигнаха съгласие за активно участие в разработването на текстовете в подпакета за модела на електроенергийния пазар.
 
ЕСО и RTE ще работят за обща позиция по законодателните текстове, която да бъде защитена по време на предстоящите тристранни срещи на Европейския парламент, Европейския съвет и Европейската комисия.
 
"Съвместно с БНЕБ продължаваме координираната работа по въвеждането на пазарно обединение за "ден напред", а на по-късен етап и "в рамките на деня" на българска граница. На 12 април подписахме с Македония Меморандум за обединение пазарите "ден напред" на двете страни с подкрепата на инициативата за енергийна свързаност на "Западни Балкани 6", заяви изпълнителният директор на ЕСО Ангелин Цачев.
     
Източник: ЕСО

Ключови думи: ЕСО   RTE   чиста енергия    

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Енерджи ИНФО БГ
Последно от Събития
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...