Powerindustry Bulgaria  

Стартира нов проект за "зелените работни места" в енергетиката

26.04.2018   |   Проекти
 
Стартира нов проект за "зелените работни места" в енергетиката
 
На 24 и 25 април т.г. в Малага, Испания, се проведе първата работна среща по новия проект GRECO за консултации със заинтересовани страни, свързани с иновативните условия на труд и "зелени работни места" в сектор енергетика.
 
В рамките на проекта ще бъдат организирани 5 международни дискусионни форума и 3 национални, чийто акцент ще са предизвикателствата, касаещи работодателите и заетите в областта на енергетиката с оглед на промените, произтичащи от въвеждането на нови технологии в енергетиката (корпоративни промени, промени в  трудовото и социално законодателство, промени при решаване на търговски спорове и др. условия, регламентиращи отношенията работодател – работник). Ще се обменят информация и добри практики между изпълнителна власт, работодатели и синдикати, свързани със законодателството, регламентиращо променящите се условия на труд.
 
Участници в проекта са организации на работодателите и синдикатите от България, Кипър, Полша, Чехия и Сърбия. Във предвидените форуми ще бъдат привлечени за участие и представители на съпътстващи сектори като строителство, автомобилостроене, металообработване, транспорт и др.
     
Източник: БТПП; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: БТПП   енергетика   GRECO   зелени работни места  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...