Powerindustry Bulgaria  

CNNC потвърди инвестиционния си интерес към АЕЦ Белене

16.05.2018   |   Инвестиции
 
Китайската национална ядрена корпорация CNNC потвърди своя инвестиционен интерес към проекта АЕЦ Белене. Представители на компанията се срещнаха с министъра на енергетиката Теменужка Петкова и зам. министър-председателя Томислав Дончев и заявиха намерение да участават при евентуалното провеждане на процедура за избор на инвеститор в проекта.
 
"Няма да бъдат предоставяни държанви гаранции по проекта или сключвани дългосрочни договори за изкупуване на произведената електроенергия", заяви вицепремиерът Дончев.
 
Представителите на CNNC бяха информирани, че оставеното от Атомстройекспорт оборудване се съхранява съгласно инструкциите на заводите-производители. В изпълнение на решение на Народното събрание от март тази година, в момента работна група в Министерството на енергетика анализира възможните варианти за използване на наличното за проекта "Белене" оборудване по най-добрия начин, обясни министър Петкова.
     
Източник: МЕ

Ключови думи: CNNC   АЕЦ Белене   китайска национална ядрена корпорация  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Инвестиции

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...