Powerindustry Bulgaria  
е-книга Декарбонизация, април 2024
е-книга Декарбонизация, април 2024

Експерти обмениха опит в областта на енергийната ефективност на форум в София

21.05.2018   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Двудневен форум с международно участие на тема "Енергийна ефективност - възможности и предизвикателства пред общините и бизнеса в Република България" се състоя на 16 и 17 май т. г. в парк-хотел "Москва" в София. В рамките на събитието експерти от различни организации обмениха информация за възможностите за повишаване на енергийната ефективност и добри практики в областта.

Форумът започна с приветствие от представителя на Австрийската енергийна агенция Нахме Алтман-Мавадат, след което програмата продължи с информационен панел. В първата презентация изпълнителният директор на Агенцията за устойчиво енергийно развитие (АУЕР) Ивайло Алексиев запозна присъстващите с действащата европейска и национална законодателна рамка по отношение на енергийната ефективност и представи актуална информация относно изпълнението на Националната цел за енергийни спестявания. Зам.-директорът на Фонд "Енергийна ефективност и възобновяеми източници" (ФЕЕВИ) Асен Шарлийски представи дейността на институцията и основните изисквания за финансиране на проекти – внедряване на стандартна, позната на пазара технология, извършване на енергиен одит и др.

Сутрешната сесия продължи с представяне на предимствата на ЕСКО договорите и на ползите от сертифицирането по стандарт ISO 50001:2011, сред които са намаляване на разходите за енергия и контрол на енергопотреблението, въвеждане на енергоефективни процеси и практики и осигуряване на тяхната устойчивост, оптимизация на енергийния микс и управление на риска и др. Следващите два панела за деня бяха предназначени за обмен на практически насоки и опит. В презентациите си Нахме Алтман-Мавадат даде успешни примери за реализиране на енергийноефективни сгради в Австрия и накратко запозна гостите с историята на Европейската енергийна награда. Първият ден от форума приключи с представяне на практически насоки за изпълнението и отчитането на проекти по ОП "Региони в растеж 2014-2020".

На 17 май програмата на събитието бе с фокус върху темите за интелигентните градове, почти нулево-енергийните сгради и публично-частните партньорства в областта. Форумът завърши с дискусионен панел, в рамките на който експертите обсъдиха практически казуси, свързани с проекти, изпълнявани по различни финансиращи механизми.

     
Източник: DMI Events

Ключови думи: TLL Media   DMI Events   енергийна ефективност  

Енерджи ревю
Подобни статии

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02
SKE Engineering
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмени публикацииПродуктови офертиЕкспертноПроектиБизнесВидео на седмицатаТехнологииСъбитиятаПредстоящоИнвестицииКариериИновацииТенденции
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...