Powerindustry Bulgaria  

Изграждат газов интерконектор между България и Сърбия - 23.05.2018

23.05.2018   |   Начало»Проекти
 
Газов интерконектор ще бъде изграден между България и Сърбия, съобщиха от Министерския съвет. Двете страни ще подпишат съвместна декларация, с която обявяват ангажимент за изпълнение на проекта, като от българска страна правителството упълномощи министъра на енергетиката Теменужка Петкова да подпише докумнета.
 
Планира се връзката да бъде въведена в експлоатация най-късно до месец май 2022 г. За целта ще бъде създадена съвместна работна група, която да контролира изграждането на интерконектора и в рамките на която да бъдат обсъждани и намирани решения на всички въпроси. Предложено е Булгартрансгаз да бъде организатор на проекта и оператор на бъдещия газопровод на българска територия.
 
Изграждането на интерконектора България-Сърбия е изцяло в унисон с приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС за свързаност на Западните Балкани и ще съдейства за преодоляване на предизвикателствата пред диверсификацията и засилване на сигурността на газовите доставки в региона.
     
Източник: МС

Ключови думи: Сърбия   България   интерконектор   газова връзка   Булгартрансгаз  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Енерджи ИНФО БГ
Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...