Powerindustry Bulgaria  

Aктуализират ролята ACER с цел сътрудничеството между електроенергийни и газови регулатор

13.06.2018   |   Бизнес
 
Съветът на ЕС одобри позиция за актуализиране на ролята на Агенцията за сътрудничество между енергийните регулатори (ACER). Целта на регламента е да се подобри сътрудничеството между националните електроенергийни и газови регулатори чрез актуализиране задачите на агенцията.
 
"Предложението за ревизия на регламента за ACER е последният останал правен акт от пакета "Чиста енергия за всички европейци", по който Съветът не бе постигнал общ подход до момента. ACER е от стратегическо значение за гарантиране сътрудничеството между националните регулатори на страните-членки. След интензивни преговори, постигнатото днес споразумение е балансирано и предлага отлична основа за започване на преговори с Европейския парламент", заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова.
 
Промените обхващат разпределяне на задачите между съвета на регулаторите и директора на ACER. Нови регулаторни задачи и компетенции се предоставят на агенцията, само ако има адекватно участие на държавите-членки. 
 
ACER официално започна да функционира през март 2011 г. със седалище в Любляна, Словения. От създаването й, в дейността на агенцията са включени нови задачи, свързани с наблюдението на пазарите на едро и трансграничната енергийна инфраструктура.
     
Източник: МЕ

Ключови думи: ACER   Агенция за сътрудничество между енергийните регулатори   ЕК   Теменужка Петкова  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...