Powerindustry Bulgaria  

България, Сърбия и Унгария с партньорство в областта на природния газ

20.06.2018   |   Бизнес
 
България, Сърбия и Унгария ще работят за гарантиране на енергийната сигурност в региона и ще развият сътрудничеството си в областта на природния газ. Около тази идея се обединиха българския енергиен министър Теменужка Петкова, сръбския министър на енергетиката и минното дело Александър Антич и министъра на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто.
 
Министрите проведоха среща, на която обсъдиха реализацията на проекта за междусистемна газова връзка България-Сърбия. Министерството на енергетиката предложи Булгартрансгаз да бъде включен като бенефициент по оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност във връзка със стартирането на проекта "Техническа помощ за подготвителни дейности до началото на строителството на междусистемна газова връзка България–Сърбия".
 
Министрите Петкова и Антич подчертаха, че ще бъдат предприети всички необходими мерки, така че проектът да се финализира  и интерконекторът да бъде въведен в експлоатация до 2022 г.
     
Източник: БТПП

Ключови думи: БТПП   България   Сърбия   Унгария   интерконектор   Булгартрансгаз  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...