Powerindustry Bulgaria  

Министерството на енергетиката е финализирало законодателните мерки от пакета "Чиста енергия за всички европейци"

27.06.2018   |   Бизнес
 
По време на първото българско председателство на Съвета на Европейския съюз Министерството на енергетиката е постигнало споразумение със страните членки, Европейския парламент и Европейската комисия по всички документи, залегнали в пакета "Чиста енергия за всички европейци". Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на участието си в панела "Европейски енергиен съюз", част от първия Пловдивски икономически форум, който се проведе на 21 и 22 юни т. г в Пловдив.
 
Пакетът "Чиста енергия за всички европейци" включва законодателни предложения, насочени към запазване на конкурентоспособността на Европа в прехода към декарбонизация. Той обхваща възобновяемите източници, енергийната ефективност, енергийния пазар и управлението на Европейския енергиен съюз. Успешно финализирани в рамките на българското председателство са директивата за енергийната ефективност, която предвижда индикативна цел за страните членки от 32,5% до 2030 г. и директивата за енергия от възобновяеми източници със заложен дял от 32% в крайното потребление.
 
"Постигнахме общ подход и по регламента за управление на Агенцията за сътрудничество на енергийните регулатори като се обединихме около необходимостта тя да е независима и да разполага с устойчива законодателна уредба. Приключихме работа и по ключовия регламент за управление на Енергийния съюз, който осигурява гъвкава и надеждна рамка за климатична и енергийна политика", обясни министър Петкова.
     
Източник: Министерство на енергетика

Ключови думи: Министерство на енергетика   Теменужка Петкова   Чиста енергия за всички европейци  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...