Powerindustry Bulgaria  

ICGB подписа споразумения за изграждането на газова връзка Гърция-България

04.07.2018   |   Бизнес
 
Изпълнителните директори на проектната компания ICGB Теодора Георгиева и Константинос Караянакос взеха участие в петата среща на групата на високо равнище за междусистемно свързване в Централна и Югоизточна Европа CESEC. В рамките на форума двамата участваха в подписването на редица документи, гарантиращи ангажиментите за реализиране на проекта IGB и свръзването му с други ключови газови проекти в региона. Едно от тях бе споразумение за сътрудничество с ТАП (Транс-адриатически газопровод) за свързване на двата газопровода.
 
"Изграждането на интерконектора Гърция-България има ключова роля за диверсификация на източниците и маршрутите за доставка на природен газ не само за нашата страна, а и за целия регион на Югоизточна Европа", заяви изпълнителният директор на ICGB от българска страна Теодора Георгиева.
 
Георгиева допълни още, че ICGB ще бъде включена като допустим бенефициент за финансиране от европейските структурни фондове (ЕСИФ) за България по оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност". В момента тече Комитет по наблюдение към програмата, който инициира изменението.
 
В рамките на срещата на високо равнище за газова свързаност в Централна и Югоизточна Европа беше подписан и меморандум за разбирателство между Българския енергиен холдинг (БЕХ) и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) във връзка с изграждането на IGB.
     
Източник: ICGB

Ключови думи: ICGB   IGB   газова връзка   ТАП   Транс-адриатически газопровод   CESEC  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...