Powerindustry Bulgaria  

АЯР е домакин на обучение за регулаторни инспекции на АЕЦ

11.07.2018   |   Събития
 
Обучение за регулаторни инспекции на атомни електроцентрали в експлоатация, което се провежда от 9 до 13 юли т.г. в Агенцията за ядрено регулиране (АЯЕ). Събитието се реализира по проект на Европейската комисия "Обучение и практическо обучение на експерти от национални регулаторни органи и организации за техническа поддръжка за развитие и управление на техните регулаторни и технически способности".
 
В обучението се включиха 9 участници от регулаторните органи на Тайланд, Йордания, Бразилия, Виетнам, Монголия и Индонезия. В рамките на 5 дни експерти на АЯР и италианската организация, занимаваща се в областта на ядрената и радиационната безопасност и сигурност, ИТЕР-консулт, ще запознаят участниците с основните аспекти на регулаторните инспекции по време на експлоатацията на АЕЦ и последните директиви на Европейския съюз относно ядрената и радиационната безопасност. Ще бъдат разгледани и референтните международни стандарти и изискванията за безопасност.
 
Програмата включва посещение на АЕЦ "Козлодуй" и запознаване с действията при регулаторна инспекция на място, ролята и задачите на регулаторния инспектор.
     
Източник: АЯР

Ключови думи: АЯР   АЕЦ   АЕЦ Козлодуй   регулаторни инспекции  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Събития

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...