Powerindustry Bulgaria  

България и Китай изграждат централа за комбинирано производство на енергия

11.07.2018   |   Проекти
 
Българската компания Свилоза и китайската Jinan Boiler Group Co подписаха договор за изграждане на нова централа за комбинирано производство на топлина и електрическа енергия. Споразумението бе сключено по време на мероприятията по повод седмата Среща на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа.
 
Проектът ще се реализира съвместно с китайски консорциум начело с Jinan Boiler Group Co, която е един от най-големите производители на котелно оборудване в Китай. В рамките на консорциума ще вземат участие водещи фирми за производство на турбогенераторни установки и общостанционно оборудване, като ще се използва модерна технология за изгаряне, която се нарича "циркулиращ кипящ слой". 
 
Предвижда се централата ще произвежда близо 1 000 000 МВтч топлинна енергия и 110 000 МВтч електрическа. Проектът ще насърчи икономическото и търговското сътрудничество между България и Китай и ще даде възможност на водещи китайски фирми в енергетиката да разширят своята дейност в рамките на Европейския съюз.
     
Източник: БТПП

Ключови думи: БТПП   Свилоза   Jinan Boiler Group Co   производство на енергия   Китай  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...