Powerindustry Bulgaria  

ЧЕЗ въвежда дистанционно обслужвани електромери в селищата около София

08.08.2018   |   Реализации
 

ЧЕЗ Разпределение България започна въвеждането в експлоатация на дистанционно обслужвани електромери в сателитните райони на столицата и селищата около София.

С помощта на автоматизираната система ще се следи натоварването на мрежата и нивото на подаваното напрежение, честотата и продължителността на прекъсванията и други параметри. Благодарение на това се очаква да се повиши качеството и надеждността на електрозахранването на клиентите и процеса на обслужването им. Дейностите по инсталиране на технологията стартират от Лозен, Герман, Мърчаево и Горна баня, като не е предвидено изключване на електрозахранването едновременно за голям брой потребители.

"Тенденцията за нарастване на консумацията в сателитните селища около София, строителството на нови, модерни къщи, оборудвани с най-нови технологии, налага нов подход към мрежата. Използването на модерната система ще ни даде възможност да имаме поглед в реално време върху нейната дейност и върху потреблението. Така ще оптимизираме управлението на мрежата и ще имаме много по-голям контрол. Този по-стриктен контрол ще ни даде възможност да реагираме незабавно при нужда", коментира главният оперативен директор на ЧЕЗ Разпределение България Виктор Станчев.

Предвижда се до края на т. г. автоматизираната система да бъде внедрена и в Банкя, Бистрица, Бояна, Мало Бучино, Владая, Волуяк, Герман, Горубляне, Доброславци, Драгалевци, Железница, Княжево, Мировяне, Нови Искър и Симеоново.

     
Източник: ЧЕЗ; снимка; Dreamstime

Ключови думи: ЧЕЗ Разпределение България   електромери  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...