Powerindustry Bulgaria  

НСИ отчита ръст в производството на твърди горива през май т.г. - 15.08.2018

15.08.2018   |   Начало»Бизнес
 
Националният статистически институт (НСИ) отбеляза ръст в производството на твърди горива през май т. г. спрямо април т. г. За този период институтът информира за ръст от 22,8% на твърди горива. Същевременно след проведения през март - април 2018 г. планов ремонт на производствени мощности е възстановено производството на нефтени продукти до нива, близки до обичайните. Производството на електроенергия пък намалява с 1,7%.
 
Спрямо същият месец през 2017 г. обаче се наблюдава спад в производството на твърди горива, пропан-бутанови смеси, безоловен бензин, дизелово гориво и електроенергия. За сметка на това за същия отчетен период нарастват доставките на пропан-бутанови смеси с 6,7% и на дизелово гориво с 15,6%.
 
Изследването на енергийните продукти се провежда месечно в съответствие с изискванията на Европейския парламент относно статистиката за енергийния сектор и обхваща производители, вносители и износители на енергийни продукти.
     
Източник: НСИ

Ключови думи: НСИ   твърди горива   нефтени продукти   електроенергия    

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...