Powerindustry Bulgaria  

ICGB стартира последната ключова процедура за консултант за газовата връзка с Гърция

10.10.2018   |   Бизнес
 
ICGB стартира последната от ключовите обществени поръчки за проекта "Строеж на междусистемна газова връзка Гърция-България". С обявяването на поръчката "Избор на консултант за осъществяване на строителен надзор" проектът навлиза в същинската си фаза на реализация.
 
Прогнозната стойност на обществената поръчка е 1 300 000 лева без ДДС, а срокът за изпълнение приключва с въвеждането в експлоатация на строежа. Срокът за подаване на оферти е  26 ноември т.г.
 
Избраният консултант ще упражнява строителен надзор по време на строителството до приемане и въвеждане в експлоатация на строежа. Негов ангажимент ще бъде изготвянето на редовни месечни доклади и на окончателен доклад за строежа, както и извършване на оценка на съответствието с основните изисквания към строежите. Консултантът ще оказва съдействие на проектната компания в процедурата по съгласуване и одобряване на работния инвестиционен проект, изработен от изпълнителя по договора за инженеринг.
 
"Работим активно по финализирането на последните важни процедури преди стартиране на строителната дейност. Проектът е ключов не само за България и Гърция, но и за целия регион и неговото успешно реализиране ще гарантира междусистемната газова свързаност в Централна и Южна Европа и ще даде възможност за диверсификация на източниците", заявиха изпълните директори на ICGB Теодора Георгиева и Костантинос Караянакос.
     
Източник: ICGB

Ключови думи: ICGB   IGB   газова връзка   Гърция   строителен надзор  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...