Powerindustry Bulgaria  

ЕВН инвестира 11,6 млн. лв. в изграждането на електрическа подстанция "Евмолпия"

24.10.2018   |   Инвестиции
 
Общо 11,6 млн. лв. е инвестицията на ЕВН България в на едно от най-модерните енергийни съоръжения в страната – електрическа подстанция "Евмолпия". Строителството на подстанцията официално стартира с церемония по символична първа копка, която се проведе на 18 октомври т.г.
 
Предвижда се съоръжението да осигури необходимия енергиен капацитет за развитието на източната и централна част на Пловдив. Първоначално инсталираната мощност на "Евмолпия" е 50 MVA с възможност да достигне 100 MVA. Тя ще бъде изцяло от закрит тип, а присъединяването към мрежата ще бъде с подземна кабелна линия, без въздушни линии или стълбове.
 
"Инвестицията в подстанцията е само част от планираните за следващите няколко години инвестиции в Пловдив, които възлизат на 40 млн. лв. Те включват освен подстанция "Евмолпия", също и нов диспечерски център, нови котли в ЕВН Топлофикация и сгради", заяви по време на церемонията Робърт Дик, регионален мениджър на ЕВН за България.
 
"Евмолпия" ще бъде втората изцяло новоизградена подстанция на ЕВН в Пловдив със срок на откриване 2020 г. Първата такава подстанция на дружеството беше изградена през 2011 г. в района на село Царацово до входа на магистрала Тракия към Пловдив.
     
Източник: ЕВН

Ключови думи: ЕВН   EVN   Евмолпия   електрическа подстанция  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Инвестиции

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...