Powerindustry Bulgaria  

Маршрутите на доставка на природен газ с промяна от 2020

01.11.2018   |   Бизнес
 
Съветът по енергийна сигурност одобри актуализиране на Енергийната стратегия, което ще доведе до промяна в маршрутите на доставка на природен газ през територията на България след 1 януари 2020 г. Промяната ще бъде от Север-Юг на Юг-Север, както и потенциално намаляване на транзитираните през страната количества.
 
Предвижда се изграждане на ключови инфраструктурни проекти в региона, които ще променят основната посока и маршрути на потоците природен газ. Сред тях са „Турски поток“, проектите от „Южния газов коридор“, Транс-анадолският и Транс-адриатическият газопровод, междусистемната връзка Гърция-България, както и проектът за нов терминал за втечнен газ в гр. Александруполис. Страната разглежда възможността за участие в проекта за терминал за втечнен природен газ чрез придобиване на акции.
 
Работи се и по реализация на концепцията за газоразпределителен център "Балкан" на българска територия, като за основни източници на захранване се разглеждат руския природен газ, местен добив от България и Румъния, природен газ от Южния газов коридор и др.
     
Източник: МС; снимка: Dreamtime

Ключови думи: МС   енергийна стратегия   природен газ  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...