Powerindustry Bulgaria  

Обучение по фасилити мениджмънт разкрива ключови елементи от успешното управление в сектора

14.11.2018   |   Бизнес
 

Професионално обучение по фасилити мениджмънт, организирано от ВИФИ България, ще се проведе от 28 до 30 ноември т. г., информират организаторите. То има за цел да обучи участниците да ръководят самостоятелно отдел Фасилити мениджмънт на една голяма или средна организация или фирма.

Присъстващите ще имат възможност да се запознаят с това какво е Управление на изпълнението (Performance Management), както и каква е ролята му във фасилити мениджмънта (ФМ). "Ключов компонент на контрола е осигуряването на обратна връзка и информация чрез система за измерване на постигнатите резултати. Измеримите показатели за постигане на желаното ниво от резултати във фасилити мениджмънта се наричат Ключови показатели на изпълнението (КПИ). Крайната цел на този процес е да се оптимизира функционирането на фирмата и да се даде възможност за вземане на информирани и ефективни управленски решения", споделя водещият на предстоящия курс Деян Кавръков. Лекторът е почетен член на Кралския институт на упълномощените вещи лица във Великобритания (RICS), сертифициран международен специалист по имоти, CIPS, сертифициран тренер по фасилити мениджмънт, WIFI Австрия.

"За да постигнете високо качество във ФМ е необходима постоянна оценка на текущото състояние на ФМ функциите с оглед дефинирането на силните и слабите страни на представянето. Основен инструмент за това е работещата система от КПИ", коментира още той.

Поради интердисциплинарния и комплексен характер на фасилити мениджмънта, както и значителния обхват на бизнес услугите, които се предоставят, е почти невъзможно да се документират изчерпателно всички КПИ, допълва Деян Кавръков. Затова и лекторът ще представи списък от 17 водещи ключови показатели на изпълнението, който отразява както личния му професионален опит, така и проучванията на съвременните добри практики, реализирани от IFMA, Euro FM и The KPI Institute.

Желаещите да се включат в обучението или да получат допълнителна информация за него може да посетят сайта на компанията.

     
Източник: ВИФИ България

Ключови думи: ВИФИ България   WIFI Bulgaria   фасилити мениджмънт  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесРеализацииИнвестицииВидео на седмицатаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...