Powerindustry Bulgaria  

Обсъдиха възможностите за задълбочаване на енергийното сътрудничество между България и Корея

21.11.2018   |   Бизнес
 

На 20 ноември т. г. в София се проведе Корейско-Български енергиен форум, чийто акцент бе потенциалът за засилване на сътрудничеството в енергийния сектор между двете държави. Събитието бе открито с приветствие от министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

"Съществува широко поле за задълбочаване на сътрудничеството в енергийната област между България и Корея. Уверена съм, че можем да си бъдем взаимно полезни в усилията за повишаване на енергийната сигурност, диверсификация на енергийните източници, насърчаване на възобновяемата енергия, развитие на ядрената енергетика, които са приоритетни направления в енергийната област както за нашата страна, така и за Република Корея", заяви министър Петкова.

Като приоритетни за българското правителство бяха посочени диверсификацията на енергийните източници и маршрутите за доставка на природен газ. Според министър Петкова съвместната работа с Република Корея при евентуалното изграждане на газоразпределителен център в страната би било от полза предвид натрупания опит на азиатската държава в тази област. В рамките на форума по повод потенциалното участие на Корейската хидроатомна енергийна корпорация в изграждането на нова атомна мощност у нас бе разгледана и възможността за развитие на сътрудничеството в сферата на ядрената енергетика.

     
Източник: МЕ

Ключови думи: МЕ   природен газ   газоразпределителен център   ядрена енергетика  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесРеализацииИнвестицииВидео на седмицатаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...