Powerindustry Bulgaria  

Eлектроразпределение Юг оборудва класна стая в ПГЕЕ Пловдив

28.11.2018   |   Инвестиции
 

Eлектроразпределение Юг откри нова класна стая в Професионалната гимназия по електротехника и електроника (ПГЕЕ) в Пловдив. Проектът е част от инициативата на EVN България за подкрепа на дуалното обучение от учебната 2018/19 г. в общо 6 училища в Югоизточна България

Класната стая е изцяло новооборудвана с всичко необходимо за учебния процес, включително мултимедийна система, лаптоп, принтер, учебна дъска, табла с електромери и др. Заедно с нея на една от вътрешните стени в училището е създадена и учебна стена "По пътя на електрическия ток", която предоставя информация за електрическата енергия – производство, пренос и разпределение. Кампанията е част от съвместна инициатива на Eлектроразпределение Юг и ABB България, която изгради учебна лаборатория в ПГЕЕ Пловдив.

На откриването присъства изпълнителният член на съвета на директорите на Eлектроразпределение Юг инж. Костадин Величков, който запозна учениците с възможностите за реализация в дружеството. Децата се информираха и за различни екологични проекти на компанията, например обезопасяване на разпределителната мрежа с цел опазване на птиците.

Класната стая е предвидена за учениците от VIII клас, като 13 от тях участват в кампанията на Електроразпределение Юг за дуално обучение. В рамките на сътрудничеството между компанията и ПГЕЕ Пловдив ще се подготвят кадри за професионално развитие в сферата на електротехниката.

     
Източник: EVN България

Ключови думи: EVN България   Електроразпределение Юг   ПГЕЕ Пловдив   дуално обучение  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Инвестиции

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииРеализацииВидео на седмицатаСъбитияПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...