Powerindustry Bulgaria  

Херти спечели специалната награда за ангажираност в конкурса Young Energy Europe - 29.11.2018

29.11.2018   |   Начало»Реализации
 

Херти АД спечели специалната награда за ангажираност в конкурса за енергийна ефективност Young Energy Europe, организиран от ГБИТК.

Компанията бе отличена за своя проект за оптимизация на компресорната система в предприятието си в Плиска. На територията на фабриката се намира и дъщерната й компания Тихерт ЕАД, която е включена в общата оптимизация по проекта. Реализирането му ще доведе до 190 508 kWh спестена енергия и 151,5 т въглероден диоксид на годишна база при 3 години период на възвръщаемост на инвестицията. Компресорната система се състои от общо 5 компресора. Зададено е каскадно управление на всички компресори, за да се поддържа ниска консумация и постоянен дебит. Следващите стъпки за надграждане на проекта включват обновяване на захранващата линия и на помещението за компресорите.

"Това е поредният инвестиционен проект на Херти, свързан с енергийната ефективност и опазването на околната среда", споделят от компанията. "Преди няколко години реализирахме друг мащабен проект по програма "Зелена индустрия", а през лятото на тази година беше въведена в експлоатация пречиствателна станция за отпадни води", допълват те.

Херти е водещ европейски производител на алуминиеви, пластмасови и композитни капачки за алкохолната, хранително-вкусовата и фармацевтичната индустрии с дъщерни фирми в България, Англия, Франция, Германия, САЩ и Румъния.

През месец юни т. г. Херти отбеляза 25 години от своето създаване.

     
Източник: Херти

Ключови думи: Херти   Herti   ГБИТК   енергийна ефективност   Young Energy Europe   компресорна система   Тихерт   Tihert  

Област: Реализации  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...