Powerindustry Bulgaria  

Теменужка Петкова и Фраматом обсъдиха разширяване на сътрудничеството си - 19.12.2018

19.12.2018   |   Начало»Събития
 
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и Фредерик Леливър, старши вицепрезидент на френската компания "Фраматом", проведоха среща, на която очертаха перспективите за разширяване на сътрудничеството в областта на ядрената енергетика.
 
Петкова запозна участниците с действията по търсенето на възможности за изграждане на АЕЦ "Белене" на пазарен принцип и с процедурата за избор на стратегически инвеститор, която ще бъде разделена на девет етапа. На срещата стана ясно, че българската страна ще участва в проекта с всички относими материални и нематериални активи и ще има блокираща квота, като се очаква в изпълнението на над 30% от дейностите по проекта да участват български компании.
 
Г-н Леливър подчерта, че от страна на "Фраматом" е налице готовност за участие в процедурата и очакват нейното започване. "Покана за участие в процедурата ще бъде изпратена до всички потенциални инвеститори, които до момента са заявили официално интерес за участие в реализацията на проекта АЕЦ "Белене", заяви министър Петкова, като допълни, че в момента се подготвят необходимите документи, а процедурата се очаква да стартира в началото на 2019 г.
     
Източник: МЕ

Ключови думи: МЕ   АЕЦ Белене   Фраматом   ядрена енергетика  

Област: Събития  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Енерджи ИНФО БГ
Последно от Събития
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаОбяви за работаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...