Powerindustry Bulgaria  

ABB с нова организационна структура през 2019 г.

19.12.2018   |   Бизнес
 
ABB планира продажбата на активите на направлението си "Енepгийни мpeжи" нa япoнcкaтa компания Hitachi, обявиха от световния производител. Сделката на стойност от 11 млpд. дoлapa се очаква да приключи до първата половина на 2020 г. Първоначално дружеството смята да задържи 19,9% от дяловете на предприятието, за да подсигури плавния преход и да разпредели нeтнитe пpиxoди oт cдeлкaтa в paзмep нa 7,6-7,8 млpд. дoлapa cpeд aкциoнepитe cи.
 
"В бързо променящия се свят на енергийната инфраструктура, с променлив клиентски пейзаж и небходимостта от финансиране и повишено държавно влияние, ABB вярва, че Hitachi е най-добрият собственик за „Енергийни мрежи”, коментират от компанията.
 
Считано от 1 април 2019 г. ABB планира да опрости своята организационна структура и да насочи четирите си  бизнес направления "Електроснабдяване и електрообзавеждане", "Промишлена автоматизация", "Роботика & Автоматизация и дискретни процеси", и "Задвижване" изцяло към клиента. 
 
Новата организация ще предостави на всяко бизнес направление пълна оперативна собственост върху продукти, функции, научно-изследователска и развойна дейност и територии. Бизнес направленията ще бъдат единствената връзка с клиентите, максимизирайки близостта и скоростта на свързване, заявяват от ABB.
     
Източник: ABB

Ключови думи: АББ   ABB   Hitachi   електроснабдяване и електрообзавеждане   промишлена автоматизация   роботика и автоматизация   задвижване  

Област: Бизнес  

Енерджи ревю

Подобни статии


АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА
на специализирания портал PowerIndustry-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Тристан 02 ООД
Енерджи ИНФО БГ

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмени публикацииПродуктови офертиБизнесИнвестицииВидео на седмицатаСъбитияРеализацииПредстоящоПроектиОбучения/СеминариТехнологии
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...